مدار فرمان و قدرت چراغ راهنمایی یک چهارراه
طراحی چراغ راهنمایی یک چهارراه
در این بخش برای شما دانش آموزان و دانشجویان رشته تحصیلی برق صنعتی و قدرت، اقدام به طراحی و انتشار پروژه ای در زمینه طراحی مدار فرمان و مدار قدرت با عنوان، (طراحی چراغ راهنمایی یک چهارراه) کرده است. از مدارات چراغ راهنمائی در چهارراه ها، تقاطع، و هرکجا که نیاز به کنترل عبور و مرور ماشین ها و افراد در مواقع عادی یا اضطراری باشد استفاده می گردد. مدار چراغ راهنمایی حالت های متفاوتی می تواند داشته باشد. برای طراحی مدار مناسب باید از کارشناسان راهنمائی و رانندگی نحوه عملکرد چراغ ها را گرفته و برای همان حالت قطع و وصل و زمان مورد نیاز مدار را طراحی نمود.
همچنین در یک چهارراه برای چراغ راهنمایی، عملکردهای متفاوتی در ساعت های مختلف روز و یا روزهای هفته یا روزهای تعطیل می توان در نظر گرفت. و یا در صورت نیاز می توان تمام مسیرهای عبور و مرور یک شهر را بصورت هوشمند انجام داد. بطوری که می توان با استفاده از دوربین های مخصوص ترافیک خیابان ها را مشاهده نمود و در صورت بالا بودن حجم ترافیک در یک خیابان مدار چراغ ها را تغییر داده و با کاهش ترافیک به حالت اولیه برگرداند. و یا می توان از سنسورهای حساس به آژیر نیروهای امنیتی و انتظامی و آمبولانس در خیابان نصب نموده و در صورت وجود آژیر چراغ مسیر همان خیابان را سبز و بقیه خیابان ها را قرمز نمود.
طرز قرار گرفتن و مدت زمان روشن شدن چراغ ها
مدارهایی که وابسته به زمان هستند بهتر است قبل از طراحی مدار دیاگرام زمانی، خاموش و روشن بودن چراغ ها را رسم نموده و بعد از روی دیاگرام مدار فرمان را برای حداقل تعداد تایمر و کنتاکتور و کنتاکت آن طراحی نمود.
دیاگرام زمانی جهت طراحی مدار
برای راه اندازی مدار باید کلید Q1 وصل شده و بعد استارت S1 فشرده شود. در این مدار در صورت قطع برق مدار قطع شده و بعد از وصل برق مدار راه اندازی نمی شود، که یکی از مشکلات اساسی مدار می باشد.